Carper PNG.png
Carper PNG.png

DE BIESCHBOSCH

Jeff Rasley


Nationaal Park De Biesbosch is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Tevens is het één van de weinige overgebleven zoetwatergetijden gebieden in Europa en dat maakt De Biesbosch tot een uniek gebied.

De Biesbosch werd gevormd door water, natuur en mensenhanden. Tot de jaren ’70 verdienden talloze griendhakkers, rietsnijders, biezenvlechters, jagers, vissers en landbouwers hun brood in dit gebied. Door de ingebruikname van de Haringvlietsluizen als onderdeel van de Deltawerken in 1970 verdween de eeuwenoude cultuur door het wegvallen van de getijden. De natuur kreeg vrij spel en enkele polders werden ingericht als drinkwaterbekken voor bewoners.


 

press to zoom
20200911_180444
20200911_180444

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/12
Carper PNG.png
Carper PNG.pngHet gebied kreeg ook een recreatieve functie. Wandelen, fietsen, varen, kanoën, vissen: het kan hier nu allemaal. De Biesbosch is een uitgestrekt gebied welke u via verschillende entrees kunt bereiken.

Varen in de Biesbosch: een unieke beleving voor elke natuurliefhebber. Nationaal Park De Biesbosch is een beleving. Onderga de rust die uitgaat van flora en fauna. Ga er ’s morgens vroeg al heen en geniet van het krieken van de dag. Voel de eerste zonnestralen. Hoor de vroege vogels fluiten. Merk hoe de natuur ontwaakt. Langzaam vult de dag zich met de mooiste geluiden, geuren en kleuren.

Herken je de blauwborst, de karekiet, de koekoek, de nachtegaal, de merel, de lijster en de andere zangvogels? Geniet van de vroege activiteiten van de eend, de kluut, de aalscholver, de lepelaar en hun soortgenoten. Misschien ontdekt u tussen het riet een bever met jongen? In Nationaal Park De Biesbosch ervaart u de natuur op unieke wijze.